Politiker reagerar på BLT-artikel – kräver åtgärder

Karlshamn ,
Magnus Gärdebring (M) oppositionsråd i Karlshamn.
Foto: LENA EHRING
Magnus Gärdebring (M) oppositionsråd i Karlshamn.

Oppositionen i Karlshamn har reagerat på BLT:s artikel om arbetsmiljön på socialkontoret.

– Jag ser med oro på de signaler som kommer från personalen, säger Magnus Gärdebring (M), oppositionsråd.

BLT:s artikel om socialsekreterarnas larm om den dåliga arbetsmiljön får nu ett politiskt efterspel. Oppositionen går ut med ett pressmeddelande där de kräver svar på vad som gjorts och vilka åtgärder som är tänkt att genomföras.

– Det är ytterst ett politiskt ansvar och jag förutsätter att vi får ingående information i kommunstyrelsens arbetsutskott, säger Magnus Gärdebring (M) oppositionsråd.

Han ser med oro på de signaler som de anställda har skickat ut och tillsammans med KD och L, kräver oppositionen nu att de anställdas larm tas på allvar och att ärendet får hög prioritet.

– Om arbetsmiljön är dålig och duktiga medarbetare slutar och ersätts av dyra konsulter utarmas en redan en ansträng ekonomi och välfärden blir lidande, säger Britt Jämstorp (KD).

I pressmeddelandet skriver även Liberalernas Emanuel Norén att personalen är en kommuns viktigaste resurs. Socialsekreterare upprätthåller dessutom en myndighetsroll och hjälper samhällets allra mest utsatta och hjälpbehövande.

– Om våra medarbetare mår dåligt och vantrivs kan därför denna relation bli lidande, säger han.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.