Konsert om olika skeden i livet

Karlshamn Artikeln publicerades
Vissångerskan Nadja Eriksson och två av medlemmarna i Trio komp.
Foto: Privat
Vissångerskan Nadja Eriksson och två av medlemmarna i Trio komp.

Sångerskan Nadja Eriksson gästar Visans vänner i oktober. Vid en konsert bjuder hon på musik om olika skeden i livet.

När sångerskan Nadja Eriksson gästar Visans vänner och Lokstallarna den 20 oktober bjuder hon på ett program hon kallar Livstycken.

– Vi hoppas att det ska tilltala publiken. Det handlar om livets olika skeden, säger Lars Jerrhag, ordförande i Visans vänner.

De valde att arrangera en konsert med Nadja eftersom de var nöjda med hennes förra besök 1998 på Skottsbergska gården.

– Sedan har vi följt henne till och från. Hon har många strängar på sin lyra, håller i workshoppar med körer, jobbar som kyrkomusiker, komponerar och har varit i branschen länge, säger han.

Nadja är en vissångerska och vismakare från Roslagen. Hennes första skiva kom ut 1990 och de egna sångerna handlar om livets upp- och nergångar. Nadja hämtar bland annat inspiration från den franska chansonen, folkmusik, jazz och musikaler.

Till Karlshamn kommer hon med Trio komp som består av henne samt Mathias Tofte på bas och Fredrik Berg på trummor.

Konserten är öppen för alla. Visans vänner som ligger bakom den är ett sällskap som bildades i Sverige 1936 av bland andra Evert Taube. Sedan har sällskapet spridit sig över landet och i Blekinge finns det enligt Lars Jerrhag tre föreningar. Den i Karlshamn bildades 1979. Föreningen arrangerar olika offentliga evenemang och försöker anordna någon konsert med en rikskänd artist varje säsong. Syftet med föreningen är att värna om visan.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.