Tv-profilen Jessi Combs död i olycka

Tv Artikeln publicerades

Amerikanska motorsportsföraren och tv-profilen Jessi Combs, som bland annat medverkat i "Mythbusters", har dött i en bilolycka, uppger flera amerikanska medier.

Olyckan skedde i öknen i delstaten Oregon när Jessi Combs försökte slå landhastighetsrekordet för kvinnor genom att köra en jetbil snabbare än 824 kilometer i timmen. Exakt hur olyckan gick till ska utredas av polisen, enligt Deadline.

Jessi Combs har medverkat i en rad bilprogram, där ibland ”All girls garage” och "Xtreme 4×4". Under 2009 vikarierade hon för mammalediga Kari Byron i "Mythbusters".

Programledaren Adam Savage kommenterade Jessi Combs plötsliga död på Twitter:

"Hon var en briljant ingenjör, förare, konstruktör och teknikkommunikatör, och strävade efter att inspirera andra varje dag.", skriver Adam Savage.

Jessi Combs blev 36 år. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.