Debatt

Vi går på djupet med era åsikter

Debatt Artikeln publicerades
Foto:Staffan Lindbom

Nu vill vi på BLT gå på djupet: Vad tycker ni läsare om er lokaltidning? Vad gör vi bra? Vad borde vi bli bättre på?

Ett steg i den riktningen är den läsarkampanj vi startar nästa vecka. Den inleds med att jag packar in golfklubborna i bilen och rattar mot Sölvesborgs golfbana. Där hoppas jag träffa några av er trogna BLT-läsare för att över några bollar höra hur ni tycker att vi sköter vårt uppdrag som Blekinges ledande nyhetsförmedlare.

Ok, jag ska väl erkänna - jag äger inga egna golfklubbor utan hade nog tänkt leta upp äldste sonens avlagda uppsättning i förrådet. Jag är alltså ingen hängiven spelare. Min erfarenhet av golf sträcker sig till något tafatt försök att få i väg en boll i samband med något företagsarrangemang för en evighet sedan, och många år som golfänka. Men jag är uppriktigt intresserad av att möta er läsare i olika sammanhang. Och vem vet… Jag har sett otaliga bekanta bli uppslukade av golfsporten genom åren, så varför inte jag?

Så var det ju det där med att gå på djupet med vad ni tycker om BLT: I början av maj tänker jag ta med mig några läsare till Marinen och ubåten där, så att vi så att säga kan stöta och blöta och verkligen gå till botten med både åsikter, tankar och funderingar kring tidningen.

Eftersom jag i den här kampanjen vill möta läsare över hela spridningsområdet har jag även bokat bord på ett kafé i Ronneby en bit in i maj, för att kunna prata journalistik över en god fika. Det finns väl inget som passar bättre till kaffet än dagens BLT?

Men jag tänker dessutom besöka Olofströmsverken under maj och kommer till torget i Karlshamn den 23 maj. Jag hoppas få möta en del av er då. Allt för att få in så många synpunkter som möjligt.

Vi gör ju BLT för er. Vårt uppdrag är att spegla det som händer, fånga upp det som folk pratar om, guida och informera, peka på orättvisor och missförhållanden och, viktigast av allt, att granska makten. Alltså dem som fått ert förtroende att styra och utveckla Blekinge och som i detta uppdrag förväntas använda era skattepengar så klokt som möjligt. Här ska vi vara demokratins elitförband, för att säkerställa att detta samhälleliga förtroende inte missbrukas.

För mig är det en självklarhet att ha mycket kontakt med er läsare, både för att vi ska få mer kunskap om er, vilka frågor ni tycker är viktiga, och för att ni ska kunna ge oss återkoppling kring det vi gör. Så om ni inte har möjlighet att boka in er för någon av de här kampanjträffarna hoppas jag att ni tar chansen att kontakta mig på annat sätt. Era åsikter är viktiga för oss.

Ni kan alltid mejla era synpunkter på mimmi.karlsson-bernfalk@blt.se, eller ta kontakt per telefon. Så tveka inte. Hör av er. Vi behöver era synpunkter för att förhoppningsvis kunna göra en bra tidning ännu bättre. Och jag lovar, även om ni inte bara kommer med rosor utan också en del ris blir jag inte det minsta putt, oavsett om det sker på golfbanan eller annorstädes.

Trevlig helg!