Debatt

Maktspelet i Olofström, ”total tankekollaps”

Debatt Artikeln publicerades
Det borttvingade kommunalrådet Sara Rudolfsson och Socialdemokratiska partiföreningens ordförande Jan Björkman.
Foto: Bo Åkesson,Bo Ã…kesson
Det borttvingade kommunalrådet Sara Rudolfsson och Socialdemokratiska partiföreningens ordförande Jan Björkman.

Till de som är medlemmar i Socialdemokraterna i Olofström och får lägga sin röst: Ge ett rungande stöd för Sara Rudolfsson.

Som samhällsintresserad medborgare utan något politiskt engagemang eller medlemskap, har jag i lokalpressen noga följt hur maktspelare i det socialdemokratiska partiets ledning försökt att sätta dagordningen i syfte att få bort Sara Rudolfsson.

Vid arbetarekommunens möte handlade man efter devisen "anfall är bästa försvar" och gick till skarpt angrepp på de medlemmar som uttalat sig i sociala medier med en härskarteknik som för tankarna tillbaka till forna öststater. Kandidaten som lanserades till kommunalrådsposten har erfarenhet av arbete i såväl nämnder, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige, men man upplyste inte om att detta var som gruppledare för vänsterpartiet!

I en intervju i Sydöstran uppgavs att han medvetet ställt sig utanför de interna stridigheterna: "Jag har valt att inte ta någons part, varken Sara Rudolfssons, styrelsens eller Jan Björkmans. - Väljer de mig så väljer de en person som inte är färgad av debatten och har stått utanför diskussionerna. Jag tror det är bra om någon kommer in med nya glasögon och nya synsätt. Det blir ett lyft för både partiet och för Olofström som kommun, säger Morgan Bengtsson."

Morgan Bengtsson fanns från början med i Facebookgruppen, "Vi som vill ha Sara Rudolfsson kvar", men namnet togs helt plötsligt bort efter nomineringen. En total tankekollaps i de föreningar som tänkt sig lösa problemet genom att föra fram en "oberoende" kandidat. Att låta maktspelarna sitta kvar och fullständigt dominera ett nytt kommunalråd är varken ett lyft eller till gagn för partiet eller för kommunen.

Den 12 juni avgörs vilken väg det styrande partiet går. Till de som är medlemmar och får lägga sin röst: Ge ett rungande stöd för Sara Rudolfsson, som är en tillgång för hela kommunen och inte vänder kappan efter vinden.

Vanlig medborgare

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.