Debatt

KD: skrota visionen om en bilfri innerstad!

Debatt Artikeln publicerades
Foto: Jon Olav Nesvold
"Skapa förutsättningar för lättillgänglig och attraktiv handel, där man själv kan välja om man vill promenera, cykla eller åka bil", skriver företrädare för Kristdemokraterna i Karlskrona.

Vi kunde i lördagens BLT läsa hur tjänstemännen i Karlskrona vill göra Trossö bilfritt, samtidigt som man tror att fler människor kommer besöka Karlskronas centrum genom denna åtgärd.

”Målet är att göra Trossö till en stad där människor kan mötas till fots, slå sig ner och delta i ett socialt sammanhang.”

Under de senaste veckorna har vi i media kunnat följa hur flera restauranger tvingats stänga, affärer som upphör eller flyttar från centrala Trossö. Vi bevittnar en stadskärna som långsamt håller på att dö ut, samtidigt som parkeringsproblematiken växer sig allt större.

Folkliv, kommers och en vital stadskärna med ett divergent, intressant och lättillgängligt affärsutbud är nyckeln till att få fler innevånare, och att lyckas attrahera fler företag att etablera sig i Karlskrona.

Vi står nu vid en skiljelinje.

Antingen fortsätter vi på den inslagna vägen och förvandlar hela Stadens inre delar till ett promenadeldorado, med många mötesplatser, men helt utan kommers – eller så väljer vi att sätta stopp för detta och i stället skapa förutsättningar för lättillgänglig och attraktiv handel, där man själv kan välja om man vill promenera, cykla eller åka bil.

Att blåsa liv i vår långsamt döende stadskärna är relativt enkelt och vägen dit stavas inkludering.

Kristdemokraterna i Karlskrona anser att de besökare som väljer bilen som transportmedel skall vara lika välkomna som alla andra och måste ges förutsättningar för parkering och framkomlighet i centrala lägen - inte raka motsatsen, och därför måste visionen om en bilfri innerstad i Karlskrona snarast förpassas till historieböckerna under rubriken – gör om, gör rätt.

Bengt Jönsson ordförande (KD)

Billy Åkerström gruppledare (KD)

Pelle Nordensson politisk sekreterare (KD)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.