Debatt

Hop-On-Hop-Off – en satsning på tillgänglighet och kultur

SKÄRGÅRD Artikeln publicerades

Nu är invigningen av Hop-on-Hop-off-trafik med båt i Karlskrona avklarad. Det blir ett nytt sätt för både besökare och Karlskronabor att ta sig runt Karlskrona och våra stadsnära öar kollektivt på havet.

Med Hop-on-Hop-off-trafik gör vi våra två Unescoområden, biosfärsområde Blekinge Arkipelag och vårt Världsarv, mer tillgängliga. Fler kan ta del av våra unika värden och med båttrafiken som grund kan kulturutbudet på allvar växa fram på våra blivande kulturholmar som Mjölnarholmen och Basareholmen. En utveckling som också ger möjlighet till entreprenörskap och företagande i hållbarhetens tecken.

Vi fortsätter därmed att utveckla Skärgården och den båttrafik där vi sedan tidigare med framgång satsat på pendeltrafik till Sturkö och där Hasslö nu står på tur. Pendeltrafiken öppnar nu upp för ett ökat byggande på våra stora öar och stärker lokal service som skola, affär och kollektivtrafik.

Sedan några veckor är också den del av Arkipelagrutten som förbinder Karlskrona-Ronneby-Karlshamn igång, liksom båttrafik till Utklippan. Karlskrona blir på allvar staden i havet och kan med fog kallas för Sveriges Venedig.

Magnus Larsson, kommunalråd (C) Karlskrona