Debatt

Fasansfull förfulning av världsarvet

PARKERING Artikeln publicerades

I slutet av förra månaden publicerades min insändare där jag lovade att ”jaga Karlskronas kommunalråd Patrik Hansson (S) ända in i valförlusten, precis som jag gjorde med borgerliga sexklövern”.

Detta på grund av hans ”oförlåtliga svek att först rösta nej till parkeringsterrorn på Trossö men när han väl fick makten i kommunen valde att förvärra terrorn”. Dels genom att tredubbla parkeringsavgiften (Trossökortet), dels genom att utöka p-terrorn till Björkholmen.

Den förvärrade P-terrorn gör att det i varje gathörn nu finns ett halvdussin skrymmande trafikskyltar. En fasansfull byråkratisering och förfulning av soliga världsarvet Karlskrona.

En dryg vecka senare meddelade Patrik Hansson att han kommer att avgå som kommunalråd. Detta för övrigt två dagar innan hans dyrare och krångligare P-terror sjösattes den 1 november.

Patrik Hansson påstod i sin svarsinsändare till mig att P-terrorn inte skulle utökas till fler stadsdelar. Men det finns kommunala papper på att  P-terrorn var tänkt att spridas till Ekholmen och Saltö. I intervju med gatuchefen Karl-Johan Svärd (24blekinge.se) framkommer också att P-terrorn ska utökas till Pottholmen.

Patrik Hansson (S) visste att han skulle hamna i en hopplös svekdebatt ända fram till valet i september 2018, vilket skulle solka hans eftermäle som politiker. Därför avgår kommunalrådet. Det gör han rätt i. Partier och politiker som håller fast vid den impopulära parkeringsterrorn är av Karlskronaborna dömda att förlora.

Peter Öjerskog

Karlskrona