Debatt

Beslutet om gasrören borde hyllas

Gunnar Sandwall ,
Foto:BO AKESSON

Orsaken till hoten sägs vara baltutlämningen vid krigsslutet. Tänk efter alla ni som ser kommunisterna som farliga i dag. Var finns de? Sovjetunionen är upplöst, de så kallade satellitstaterna som var bundna till Warszawapakten som bildades 1955 upplöstes 1991.

Rysslands ledare är som alla vet Putin. Han efterträdde Boris Jeltsin som folket valde. Vi gör affärer med Tyskland. Där fanns Adolf Hitler som ledare en gång. Denne man tar vi avstånd från i dag. Gorbatjov ville reformera det sovjetiska systemet. Jeltsin ville skynda på och enpartiväldet försvann. Boris Jeltsin verkade vara en folklig och härlig kille. Han dirigerade en gång orkestern på ölkrogen Zillertal i Tyskland.

Vi gör affärer med Tyskland i dag och ingen hotas för det. Deras historiska illdåd förlamar dem inte längre. Nazisterna har inget anseende i dag. Inte heller kommunisterna.  Sovjetunionen upplöstes 31 december 1991 och varför kan vi inte göra affärer med Ryssland?  Skulle vi inte göra affärer med länder som har historiska betänkligheter, då blir det inte många affärer gjorda. Vi måste göra affärer och ha handelsutbyte med andra länder. Det bygger vårt välstånd på.

Vi lever i en ny tid och då går det inte att fatta beslut på förutsättningar som rådde 70-100 år tillbaka i tiden.

Per-Ola Mattson, du var med och tog ett modernt och klokt beslut som du borde hyllas för av samtliga andra partier.