Krifspelarna firar Miika Häikkiläs 2–0-mål.
Krifspelarna firar Miika Häikkiläs 2–0-mål.Foto: Bo Åkesson

Inför den sista omgången i allettan södra hade Krif chansen att passera trean Vimmerby precis på mållinjen. Då krävdes det hjälp från Dalen samtidigt som Krif gjorde sitt jobb mot Nybro.

Både Vimmerby och Krif stod på 34 poäng, men Vimmerby hade fyra måls plusskillnad inför avgörandet.

Krif satte direkt press på Vimmerby genom att gå upp till 4–0 och då var ett pressat Vimmerby tvunget att slå Dalen.

– Vi hade vår lillchans vid 4–0, säger Ljusteräng.

Lite slarv och lite ofokuserad defensiv gjorde att chansen försvann att gå förbi Vimmerby på målskillnad.

– Vi kände kanske att vi var nära där, men vi slappnade av och då tog Nybro chansen, säger tvåmålsskytten Martin Ekström.

Nybro reducerade till 4–2, men Krif tog sig samman och vann till slut med klara 7–4.

När slutsignalen gick stod allt hopp till ett tappert kämpande Dalen. Tio minuter in i andra perioden kvitterade Dalen till 3–3, men Vimmerby vann med 4–3 trots att Dalen gjorde ett sista försök att kvittera genom att ta ut målvakten en minut före slutsignalen.

Genom segern tog Vimmerby tredjeplatsen med två måls marginal till Krif.

– Det är förstås tråkigt när det var så nära, men genom att vi blev bästa fyra så får vi i alla fall favören av att välja motståndare först, säger Ekström.

Per Ljusteräng:

– Vi lade seriesegern i allettan på fem dåliga dagar under en kort period, men nu har vi tolv eller 13 matcher i rad utan förlust. Vi vet att vi går in i playoff med självförtroende, säger Ljusteräng.

Krif har nu fram till middagstid på sig att slå alla kloka huvuden ihop för att välja rätt motståndare.

Valet står mellan Nybro och Visby/Roma från söderettan, Kalix och Skövde från norrettan och Tranås eller Köping, som vann sina respektive förkvalsmatcher mot Hammarby och Vännäs.

Ljusteräng vill inte avslöja för mycket, men två lag som Krif inte kommer att välja bjuder han direkt på.

– Kalix och Visby går bort av ekonomiska skäl. Vi har en plan och vet vad vi kommer att välja.

Martin Ekström håller med om valet att välja bort Kalix och Visby:

– Man får se till både sportsliga och ekonomiska skäl. Just de två lagen innebär ju långa restider också.

När Ljusteräng får frågan om att Köping och Tranås, i alla fall på pappret, kanske borde vara de ”lättaste” alternativen säger han:

– Bara så att alla ska förstå hur svårt ett playoff kan vara så var det ju så att vi slog Borlänge förra året i två övertidsvinster i playoff 1 och ska vi prata val av motstånd så har vi också en positiv trend mot Nybro.

Playoff 1 inleds den 1 mars, andra matchen spelas den 3 mars och en eventuell tredje match spelas den 4 mars där Krif har favören av att spela den matchen hemma.

Playoff 2, som lottas den 4 mars, inleds den 8 mars med fortsatt spel den 10 mars och 11 mars.

Playoff tre inleds den 14 mars med övriga två matcher den 16 mars och 17 mars.

bild 1/16
ISHOCKEY, ALLETTAN SÖDRA
Krif–Nybro
Krif–Nybro
4-0 (EQ)	KRIF	22. Magnusson, Sebastian (6)

Connie NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.