Tillbaka efter tio tuffa månader

Norrköping Artikeln publicerades
Andreas Blomqvist är tillbaka efter sin korsbandsskada. I söndags spelade han sina första minuter i allsvenskan 2017.
Foto:Stefan Jerrevång/TT
Andreas Blomqvist är tillbaka efter sin korsbandsskada. I söndags spelade han sina första minuter i allsvenskan 2017.

I september 2016 slet Andreas Blomqvist sönder korsbandet.

Nu, tio månader senare, är han tillbaka på fotbollsplanen.

– Ett ögonblick jag kommer bära med mig, säger Blomqvist.

Den tidigare Mjällbyspelaren Andreas Blomqvist hade säsongen 2016 slagit sig in på allvar i IFK Norrköping efter att ha lämnat danska AaB Fodbold i jakt på mer speltid. I en U21–match med IFK Norrköping hände det som inte fick hända, främre korsbandet i Blomqvists högra knä var av. En allvarlig skada som tar tid att komma tillbaka i från.

– Just där och då när jag fick beskedet om vilken skada det rörde sig om så var det tungt. Men jag bestämde mig ganska snabbt att jag skulle ta mig tillbaka, säger Andreas Blomqvist.

Nu, tio månader senare är comebacken ett faktum. Han började med att spela 60 minuter i Pekings U21–match mot Sirius förra måndagen och i söndags fick han göra efterlängtad comeback i allsvenskan när han byttes in i den 78:e minuten i förlustmatchen mot Elfsborg.

  – Det går egentligen inte att beskriva den känslan när man fick komma in, lite som när man skulle debutera. Sedan fick jag ett fantastiskt mottagande av supportrarna och det trodde jag inte att jag skulle få. Det är ett ögonblick jag kommer bära med mig länge.

  Var rehabiliteringstiden tung för dig?

  – Egentligen inte, jag var mer motiverad att försöka ta mig tillbaka. Visst kliade det lite i mig när allsvenskan drog i gång och i med att operationen var ganska stor så tog det tid innan jag fick börja träna med boll. Men det har gått bra och jag har inte stött på några bakslag på vägen.

  Nu börjar kampen om att åter slå sig in i IFK Norrköpings startelva, men Andreas Blomqvist vill inte sätta upp några mål inför höstsäsongen.

  – Självklart vill jag spela, men jag ställer inga krav på mig själv nu och tar det lite som det kommer. Jag kommer jobba hårt och sen får vi se om tränaren vill spela med mig.

  Hur trivs du annars i Norrköping?

  – Jag trivs jättebra och det har varit den perfekta klubben för mig sedan jag lämnade Danmark. Jag trivs också bra med allt runtomkring, staden, människorna och lagkamraterna.