Starkt Rosengård gästar Asarum

Asarum Artikeln publicerades
Lisa Gustavsson skadade sig senast och missar drömmatchen mot FC Rosengård.
Foto:Bo Åkesson
Lisa Gustavsson skadade sig senast och missar drömmatchen mot FC Rosengård.

FC Rosengård kommer till Asarums IP för spel i svenska cupen.

Trots spelare på OS kommer laget med en stark trupp.

– De kommer att vara taggade, säger Stefan Ekstrand.

Tuffast möjliga motstånd väntar Asarums IF/FK när storlaget FC Rosengård kommer på besök för spel i den svenska cupen.

– Det är ett av Europas största klubblag vi ställs mot och jag hoppas att alla tjejer med fotbollsintresse kommer för att se den här matchen, säger tränaren i Asarum Stefan Ekstrand.

Gästande FC Rosengård har flera av sina nyckelspelare borta på grund av OS, men det hindrar inte laget från att komma med en riktigt stark och intressant trupp.

– Jag pratade med Therese Sjögran (sportchef i FC Rosengård) och hon sa att de kommer med starkast möjliga lag och att de ser den här matchen som en bra träningsmatch inför omstarten av damallsvenskan.

Ekstrand tror heller inte att det hade spelat någon roll om deras största stjärnor inte varit borta i Rio.

– De hade troligtvis vilats ändå tack vare att de har en så pass bred trupp. De kommer att vara taggade inför den här matchen, det tvekar jag inte en sekund på.

Hur tacklar man då ett av Europas bästa damlag? Jo Ekstrand pratar om att sätta ett bra försvarsspel samtidigt som Asarum måste våga ta chansen när möjligheterna för omställningar dyker upp.

– Det kommer givetvis bli en väldigt svår match, det är vi medvetna om. Men vi ska försöka utnyttja våra starka sidor. Skickligheten i det offensiva spelet och sen kommer vi att springa allt vad vi har.

Asarum är inne i en tuff period med mycket matcher. I lördags tappade man poäng borta mot Färjestaden (4–4).

– Vi har tre matcher nu inom 10 dagar. Det är tufft, men vi ser matchen mot FC Rosengård som en bra genomkörare.

Du kommer inte att vila några av de viktigare spelarna med tanke på er tabellposition?

– Nej vi kommer att ställa upp med bästa laget. Tanken var att köra en hård träning i dag ändå så den här matchen kommer perfekt.

I matchen mot Färjestaden skadade sig forwarden Lisa Gustavsson så allvarligt att ambulansen fick komma och hämta henne. Det finns ännu inga riktiga besked om vilken typ av skada det är.

– Hennes knä är svullet och det är inget skelett brutet. Hon ska på återbesök nu i veckan och sedan får vi avvakta med röntgen tills svullnaden har lagt sig. Så hon blir borta ett tag nu och vi är oroliga att det ska vara en allvarlig skadad. Annars är alla spelare tillgängliga till matchen.