Saxemara börjar om med nya tränare

Saxemara Artikeln publicerades
Saxemara börjar om i division 4.
Saxemara börjar om i division 4.

Steget ner till division 4 blir en nystart för Saxemara.

Nu satsar klubben långsiktigt med fokus på ungdomssidan och nya tränare.

Saxemara hade en tung säsong som slutade med degradering till division 4. Till nästa säsong gör klubben en nystart och med den kommer en ny tränare att presenteras.

– Vi har följt tränarens önskemål om att inte gå ut med något förrän på lördag, det är en lösning som vi ser positivt på och nu kan vi börja om igen, säger Stefan Carlsson, Herrsektionens ordförande i Saxemara.

Enligt källor till Blekingesport är det Paul Scott som kommer att ta över huvudansvaret i föreningen. Till sin hjälp kommer han att ha Thomas Olsson, som senast fick lämna tränaruppdraget i Högadals IS. Saxemara gör en satsning på klubbens ungdomar och det långsiktiga målet är att etablera sig i division 3.

    – Vi kommer skriva ett treårsavtal med nye tränaren och målet blir att med hjälp av klubben ungdomssektion slussa in spelare i a–truppen och på sikt bli ett stabilt division 3-lag.

    Så kravet blir inte att ta steget upp direkt?

    – Nej, vi kommer arbeta med en längre målsättning. Vi vill absolut vara med och vinna varje match, men vi kommer inte ha något krav att vi måste ta klivet upp direkt, säger Carlsson.

    Som det ser ut nu i föreningen kommer många i den nuvarande truppen stanna kvar i laget, men det är klart att laget kommer tappa Morgan Westerlund och Rafet Maxhuni.

    – Morgan studerar i Kalmar och det var väntat att han inte skulle fortsätta.