Mattsson: ”Det är inte så jäkla stort”

Karlskrona Artikeln publicerades
Markus Mattsson gör sin första säsong i Handbollsligan.
Foto:Jonas Gustafsson
Markus Mattsson gör sin första säsong i Handbollsligan.

Markus Mattsson är inne på sin debutsäsong i Handbollsligan.

Steget från division 1 har inte varit allt för stort.

Nu ställs han inför ett namnkunnigt Sävehof.

HIF Karlskrona har haft ett kortare speluppehåll och inte spelat match sedan förlusten borta i Helsingborg den 19 oktober. Men i dag är det dags igen, HIF Karlskrona tar emot ett namnkunnigt Sävehof hemma i Idrottshallen.

– Det ska bli härligt att köra i gång igen. Vi har tränat på hårt här nu under uppehållet och slipat på en del detaljer i vårt spel, säger HIF:s målvakt Markus Mattsson.

Mattsson är ny inför säsongen och spelade senast i division 1–laget Vinslöv. Under säsongen har Mattsson fått dela på målvaktssysslan med lagets andra målvakt Vladan Abramovic.

– Det är klart att jag alltid vill stå 100 procent, men så fungerar det inte i handboll. Det är ofta två målvakter som delar på minuterna och jag har inget att klaga på när det kommer till speltiden.

Hur har steget varit från att stå division 1 till att stå i högsta serien?

– Jag har mött många av spelarna i Handbollsligan tidigare och egentligen är inte steget så jäkla stort. Skillnaden är väl att alla spelarna är bra, man möter i stället lag med bra spelare även på bänken.

Sävehof satsade hårt inför den här säsongen med att ta in landslagsmeriterade Johan Jakobsson, men spelet har inte riktigt klickat och laget ligger just nu på den sista slutspelsplatsen.

– De är antagligen inte alls nöjda med sin inledning och jag tycker att det är ett bra tillfälle att möta dem.

Vad tror du blir viktigast?

– Ett hårt distinkt försvarsspel och att vi får några enkla kontringsmål med oss. Då kan det gå vägen.

Är ni nöjda med poängskörden så här långt (fem poäng på nio matcher)?

– Jag tror att ingen är helt nöjd och vi borde ha vunnit hemma mot Aranäs och borta mot OV Helsingborg. Det ser inte jättedåligt ut, men det hade kunnat vara bättre.