Krif vann toppmötet – fortsatt serieledare

Kallinge Artikeln publicerades
Foto:Lena Ehring

Krif hade fem raka segrar inför toppmötet hemma mot Kristianstad.

Den sviten skulle byggas på ytterligare när man vann kvällens match med 5–2.

Krif–Kristianstad 5–2 (0–0, 2–2, 3–0)

Målen Krif: Martin Ekström, Cullen Bradshaw, Andreas Nordfeldt, Oskar Lindgren, Alexander Lunsjö.

Krif har fått en strålande inledning på säsongen och låg etta i tabellen inför onsdagens toppmöte mot ligatrean Kristianstad. Och det märktes att det var två bra lag där ute med högt tempo från start och målchanser åt båda håll.

I inledningen av andra skulle Krif sätta full fart direkt och efter drygt fyra minuter kunde Martin Ekström sätta ledningsmålet.

Kristianstad ville dock annat och tog tag i spelet och vände på steken och gjorde två mål inom loppet av fyra minuter i mitten av den andra perioden.

– De fick lite momentum, men sedan kom vi tillbaka in i det när vi fick dit tvåan, säger assisterande lagkaptenen Andreas Nordfeldt.

För ja med knappt en minut kvar av andra kunde Cullen Bradshaw pricka in kvitteringen.

Och 3.10 in i tredje skulle just Andreas Nordfeldt kliva in i handlingarna och sätta dit 3–2.

– Det var på tiden, den där varianten i powerplay har vi provat någon gång men pucken har inte gått in men nu var det skönt att få dit den. Jag var skyldig laget det där.

Krif fortsatte sedan att ha initiativet och med knappt fem minuter kvar skulle spiken i kistan komma när backen Oscar Lindgren satte dit 4–2. Med 25 sekunder kvar skulle även 5–2 komma i öppen kasse genom Alexander Lunsjö.

Sjätte raka segern därmed ett faktum och fortsatt serieledning för Krif.

– Vi krigar genom hela matchen och det var gott att få med sig en vinst. Det gäller att ta så många poäng det går för vi vill gå till allettan och de två senaste åren har allt avgjorts i sista matchen och nu hoppas jag att vi ska slippa det.

Nästan 1 000 personer hade tagit sig till Soft Center Arena på onsdagen och Nordfeldt hyllade stödet.

– Det var kul att se allt folk i dag och hela publiken hjälpte till.