Krif matchas tufft i hockeyettan

Kallinge Artikeln publicerades
Per Ljusteräng och Krif laddar för ny match.
Foto:Jonas Gustafsson
Per Ljusteräng och Krif laddar för ny match.

Fem matcher på tio dagar för Krif.

I kväll väntar Halmstad där Krif gäckas av lite skadebekymmer.

Hockeyettanlagen matchas tungt och redan i kväll är det dags igen för en ny omgång. Matchen mot Halmstad blir Krifs femte match på tio dagar och efter den väntar en veckas uppehåll.

– Det är som det är och det är bara att gå ut och spela. Man får göra det bästa av situationen, säger tränaren Per Ljusteräng.

Krif studsade tillbaka senast mot Tranås och vann med 6–3 även om inte spelet stämde helt.

– Vi har lite flyt i början, sen om det är deras oförmåga eller att vi gör det bra vet jag inte. Jag tycker vi växer oss in i matchen och i sista perioden är det ganska tydligt att Tranås inte riktigt orkar.

Poängen var ack så viktiga för Krif som börjat skapa sig ett försprång till lagen under allettan–strecket. Det skiljer just nu 13 poäng mellan Krif och Tranås som ligger precis under strecket.

– Jag tror inte att de kommer ikapp nu. Hade vi förlorat så hade det bara varit sju poäng ner så vi är jättenöjda att vi vann.

I kväll väntar Halmstad som är inne i lite av ett stim. Laget har tagit poäng i fem av de sex senaste matcherna.

– Det gäller att vi är på tårna. Vi vet att varenda match är tuff i den här serien och Halmstad har inte gett upp hoppet om allettan.

Till matchen dras Krif med ett par tunga skador. Mikael Kurki har brutit fingret och blir borta ett tag samtidigit är det osäkert om Andreas Nordfelt och Marcus Jörgensen kan vara med.

– Jörgensen hade ont i armbågen under träningen och det kan vara så att den är ur led. Han åkte in till sjukhuset för att kolla upp skadan. Det gäller för andra att kliva fram, alla lag har skador.