Karlskrona UF:s målfest gav historisk cupseger

Svängsta Artikeln publicerades
Mål på mål och mer därtill. Publiken bjöds på elva fullträffar under finalen i Svensk Fast Cup. Karlskrona UF gjorde flest, nio stycken, och såg till att fira med en rejäl segersång. 17 bilder
Foto:Bo Åkesson
Mål på mål och mer därtill. Publiken bjöds på elva fullträffar under finalen i Svensk Fast Cup. Karlskrona UF gjorde flest, nio stycken, och såg till att fira med en rejäl segersång.

Karlskrona UF:s ungdomar kan nu skriva cupmästare på sina visitkort.

Det blev 9-1 mot uppstickaren Karlshamn United i finalen i Svensk Fast cup.

– En perfekt genomförd match i nittio minuter, summerade lagkapten Benjamin Strandqvist.

Karlshamn United-Karlskrona UF 1-9 (1-4)

Målen Karlshamn: Erduan Brahimi. Karlskrona: Amer Habul, 2, William Claesson, 2, Adnan Spahija 2, Isac Alfzon, Moustafa Ghazi Karim, självmål.

Hemmalaget Karlshamn lovade offensiv fotboll från båda lagen i matchprogrammet.

Det löftet infriades med råge.

Det var full gas framåt under i stort sett hela matchen och nederlagstippade Karlshamn gav favoriten en match i en knapp halvlek.

När Adnan Spahija pricksköt 3-1 i krysset i slutet på den första halveken och när en av hemmalagets spelare stötte bollen i eget mål bara minuten senare var det tack och god natt för Carlshamn.

– Ja, det kändes rätt avgjort i det skedet, säger Benjamin Strandqvist.

Han säger också att varken han eller hans lagkamrater var speciellt oroliga trots dubbla underlägen i början på matchen.

– Jag tycker vi spelade bra och hade bra kontroll på händelserna. Första underläget var ju efter deras bonusstraff och den var ju bara att glömma.

De avslutande 45 minuterna var en ren eriksgata mot det väntande cupguldet för Karlskrona UF och även om Karlshamn vaskade fram ett par-tre bra lägen var de aldrig riktigt nära att hota på allvar.

– De var duktiga och de lär väl ta hem femman som det ser ut, men jag tycker att vi hade bra kontroll, säger kapten Strandqvist som inte tänker fira cupguldet.

– Vi är ju ungdomar allihopa så det blir inget mer firande än lite segersång och så är det ju match igen redan på lördag.

Karskrona hade i alla fall 15 000 skäl att jubla lite extra. Det var nämligen segerchecken värd.