HIF älskar läget – slår ur underläge

Karlskrona Artikeln publicerades
Lars Möller Madsen gillar att spela mot sina gamla lagkamrater i IFK Kristianstad. I kväll får han åter chansen inför en fullsatt arena i nordöstra Skåne.
Foto:Jonas Gustafsson
Lars Möller Madsen gillar att spela mot sina gamla lagkamrater i IFK Kristianstad. I kväll får han åter chansen inför en fullsatt arena i nordöstra Skåne.

Premiären spelas mot de regerande mästarna på bortaplan.

Skräckmotstånd?

– Nej, ett perfekt läge, säger HIF Karlskronas Tobias Nordahl.

Vänsternian, fostrad i Karlshamns HF, är en av sju nya spelare i laget. Väntan på starten av Handbollsligan har varit lång, men nu är dagen äntligen här. IFK Kristianstad tar emot med 5 000 vilt hejande supportrar i sin arena.

– De är storfavoriter och därför har vi allt att vinna, fortsätter 23-åringen som laddar upp på sitt alldeles egna sätt.

– Jag tog ledigt från jobbet och ska ligga hemma och ladda upp med go musik och någon bra serie.

Hur övriga lagkamrater gör är inte klarlagt, men klart är däremot att samtliga kommer till spel. Jakob Nygren, som trampade igenom i slutminuten på lägret i Norge, och Johannes Sandgren, som trampade snett på en motståndarfot, kommer båda att tejpas och därmed vara speldugliga.

Samma läge gäller för Lars Möller Madsen som inte riktigt fått upp värmen i handbollsaxeln än.

– Vi hade bra koll på det tills för någon vecka sedan och då slog det till överallt, konstaterar tränaren Karl-Johan Lång som räknat in såväl småskador som magsjuka under de senaste dagarna.

Torsdagsträningen i Rosenholmshallen gav ändå ett besked om att saker och ting är på rätt väg.

– I dag var det bara positivt. Nicklas (Grundsten) tränade utan problem och alla är redo för spel.

Vad säger du om IFK Kristianstad?

– De har kvaliteter på alla positioner i dubbel uppsättning. Men HIF har gjort bra matcher mot dem tidigare. Vi kan inte önska oss en bättre inledning med 5 000 på läktaren och alla blickar från Handbollssverige på oss. Vi ska visa att vi kan.