Efterlängtad KHK-seger mot Rögle

Ishockey Artikeln publicerades
19 bilder
Foto:BO AKESSON

Efter storförlusten mot Malmö gällde bara en sak för Karlskrona HK.

En vinst.

Den kom – Rögle besegrades med 5–3.

– Jag tror att vi lärde oss mycket från 1–7-matchen mot Malmö, kommenterar tränaren Ove Molin.

Det innebar bland annat en helt annan fart från start och de två inledande perioderna handlade i stort sett endast om ett lag – Karlskrona HK. Laget dominerade händelserna på isen och det var en särskilt bra snurr på offensiven.

Ett något skadedrabbat Rögle hängde inte med i svängarna och därför var 4–1 efter 40 spelade minuter ett logiskt resultat.

– Jag gillar linjerna i vårt spel, speciellt djupledsspelet, fortsätter Molin.

4–1-målet, precis innan den sista periodpausen var en sådan delikatess. Mattias Guter ropade efter pucken, Daniel Gunnarsson uppfattade situationen rätt och vips var KHK:s poängmakare närapå fri från blålinjen.

Den tredje perioden bjöd inte på samma sprudlande spel. Ett inledande försiktigt KHK-spel följdes upp av en stor Rögledominans. Skåningarna reducerade två gånger om och Karlskrona var i brygga.

– Vi var ganska stukade efter Malmömatchen och det är lätt att det blir lite stirrigt när målen kommer, menar KHK-tränaren.

– Det blev lite onödig stress.

Emil Lundbergs 5–3-mål i tom kasse avgjorde matchen med drygt en minut kvar att spela och laget följde därmed hockeydoktorns recept efter en storförlust – att studsa tillbaka upp på vinnarspåret.

Marcus Paulsson, som för övrigt prisade isen som hans farbror Glenn hade spolat upp i Jössarinken, trivdes av förklarliga skäl i sin gamla hemmahall.

– Hela släkten satt på läktaren, berättar han med ett leende och förklarar samtidigt hur märkligt det var att åter spela på Jössa med publiken närapå i knäet.

På torsdag är det dags för genrepet hemma i NKT Arena. Växjö Lakers tar sig tio mil söderut.

– Kanske inte till torsdag, men till helgen hoppas jag att alla är tillbaka i speldugligt skick, säger Ove Molin och tänker på trion Filip Cruseman, Kristoffer Söder och Bobbo Petersson som saknades mot Rögle.

Junioren Linus Karlsson debuterade i a-lagströjan och hann med ett kort byte.

Målen, KHK: Joel Kellman, Joachim Rohdin, Konstantin Komarek, Mattias Guter, Emil Lundberg.