Mållöst KHK föll mot Luleå

Karlskrona Artikeln publicerades
Foto:MAGNUS LEJHALL

Karlskrona HK har fortsatta problem med målskyttet.

Hemma mot Luleå blev laget nollat.

– Klart att det sätter sig i huvudet när pucken inte vill trilla in, säger Morten Madsen.

Läs Blekingesports direktrapportering i efterhand.

16 mål på 12 matcher är Karlskrona HK:s målfacit så här långt i SHL. Med den statistiken är laget klart sämst i SHL och många KHK–anhängare gick och hoppades på att matchen mot Luleå skulle bli en islossning för laget. Det blev tvärtom och ännu en gång blev den stora snackisen efter matchen det uteblivna målskyttet.

– Vi ska bara ta tre poäng i kväll med de chanserna vi har i powerplay, suckade en besviken Bobbo Petersson efter matchen.

Karlskrona HK fick inte hål på Luleå och frågan är om det klickande målskyttet har satt sig i huvudet på spelarna?

KHK–kaptenen Morten Madsen:

– Alla vill vi göra mål och det är klart att det sätter sig i huvudet när pucken inte trillar in, säger han.

Karlskrona HK saknade inte chanser i matchen som präglades av fysiskt spel från båda lagen. I den första perioden fick Joachim Rohdin ett friläge bara efter 30 sekunder och trots ett ganska bra tryck från hemmalaget lyckades inte pucken hitta sig förbi Joel Lassinantti i Luleåmålet.

– Vi är inte nöjda med den andra perioden, då går slarvar vi mycket och tappar puck i fel lägen. I den första och den tredje tycker jag att vi är det bättre laget, säger Petersson.

KHK:s stora chans kom i mitten på den tredje perioden. Två snabba Luleåutvisningar resulterade i nästan två minuters spel i fem mot tre där Mattias Guter och Alexander Deilert främst hotade Luleåmålet.

– Vi ska göra mål där. Jag vet inte vad det beror på att vi inte får in pucken. Vi får helt enkelt sätta oss ner och analysera vad vi gör fel.

I slutperiodens sista sekunder fick Morten Madsen ett jätteläge, men inte heller han lyckades få in pucken. Matchen gick till förlängning där Johan Harju blev frispelad och fintade bort en chanslös Johannes Jönsson till matchavgörande 0–1. Det blev en poäng som borde ha varit tre för Karlskrona HK.

– När vi väl får till målskyttet så kommer vi bli riktigt giftiga, menar Petersson.

För trots att målskyttet saknas så visar Karlskrona HK match efter match att defensiven sitter, mötet med Luleå var inget undantag.

– Försvaret har sett bra ut hela säsongen och Johannes Jönsson gör det bra i målet. Det är bara att fortsätta med det defensiva jobbet och börja få in puckarna.

Fyra matcher återstår innan ett kortare speluppehåll och redan på torsdag väntar match nummer tre mot regerande mästarna HV71.

– Det är viktiga matcher framöver nu. Vi vill klättra i tabellen och hänga på de andra lagen, säger Bobbo Petersson.