FK Karlskrona lånar spelare från Öster

FOTBOLL Artikeln publicerades
Enoch Adu i en träningsmatch mot FK Karlskrona.
Foto:Smålandsposten
Enoch Adu i en träningsmatch mot FK Karlskrona.

Öster och FK Karlskrona hade ett samtal i början av sommaren om ett utlåningsavtal gällande Enoch Adu, men då hade inte FKK finansieringen för att genomföra affären.

Nu är det löst via en extern finansiär och därför ansluter Enoch Adu FK Karlskronas trupp.

Det var under den sista dagen för fotbollsövergångar som Östers IF än en gång hörde av sig till FK Karlskrona. Den här gången var de ekonomiska förutsättningarna annorlunda jämfört med det första budet.

– Det gick inte att säga nej. Det är sant att en extern finansiär har hjälpt oss, men nu handlar det närmast om en symbolisk summa, säger FK Karlskronas sportchef Peter Christenson.

Christenson beskriver Enoch Adu som en explosiv spelare med ett moget spelintellekt och med en stor arbetskapacitet. När FK Karlskrona mötte Öster på försäsongen visade Adu sin enorma utvecklingspotential och Christenson är mycket nöjd med att få in honom i truppen och säger i ett pressmeddelande att detta kommer ge FKK ytterligare en dimension i laget och spelet.

FKK lånar Adu, som kommer från Right to Dream Academy i Ghana, i tre månader. Adu har ett tvåårskontrakt med Öster och kommer återvända dit efter säsongen.

Det som nu ska ordnas är arbetstillstånd så det finns en administrativ del kvar innan Adu blir spelklar för FK Karlskrona.