Blackbugs backar efter kritiken

KARLSKRONA Artikeln publicerades
Några Karlskrona HK-supportrar under en match i SHL.
Foto:Staffan Lindbom
Några Karlskrona HK-supportrar under en match i SHL.

Karlskrona HK möter Färjestad BK på bortais senare i vinter.

Då erbjuder KHK:s supporterförening, Blackbugs, sina medlemmar att följa med på en resa till SHL-mötet till ett förmånligt pris.

Blackbugs uppmaning till de som vill följa med är att lägga ett bet spel hos ett speciellt spelbolag vilket supporterföreningen har fått kritik för.

När Blackbugs drar i väg för att se Färjestad-KHK senare i vinter gör de det i samarbete med ett spelbolag som sponsrar bussen.

Så här skriver Blackbugs på sin hemsida:

”Till denna weekendresa har vi också lyckats lösa en storsponsor i NordicBet som kommer att sponsra bussen, vilket vi är enormt glada över. I gengäld ska samtliga resenärer registrera sig på NordicBets sida och lägga ett spel för MINST 100:- (självklart så respekterar vi de som inte vill spela, hör av er i så fall så löser vi detta).”

Det fanns också en uppmaning till föräldrar att spela för minst 100 kronor för att de som är under 18 år ska få åka med vilket har retat upp supportrar över hela landet.

Nu skriver Kvällsposten att Blackbugs har backat från uppmaningen till föräldrar att spela hos spelbolaget för att barnen ska kunna åka med på resan.

– Det var klumpligt formulerat och vi har tillsammans med NordicBet bestämt oss för att ändra det, säger Philip Löfgren, ordförande i Blackbugs till Kvällsposten.

De som är under 18 år får nu i stället betala 100 kronor som en vanlig bussbiljett.

Löfgren tycker inte att Blackbugs gör något oetiskt.

– Jag tycker vi håller oss på rätt sida gränsen. NordicBet är en central sponsor i SHL, det hade varit en annan sak om vi raggat upp ett annat spelbolag.