Axel Rydén aktuell för utlån till Asarum

Asarum Artikeln publicerades
Maifs Axel Rydén ska träna med Asarums IF och kan sedan bli klar för utlån till klubben.
Foto:Jonas Gustafsson
Maifs Axel Rydén ska träna med Asarums IF och kan sedan bli klar för utlån till klubben.

Mjällby AIF:s Axel Rydén kommer nästa vecka att träna med Asarums IF FK.

Och om allt känns bra är ett utlån inte långt borta.

– Det är inte helt klart men det lutar väl åt det hållet, säger Asarums tränare Niclas Olsson.

Maif och Asarum har ett bra samarbete och har flera gånger tidigare lånat ut spelare till varandra. För spelare under 23 år finns möjlighet att spela för två klubbar samtidigt.

– Jag pratade med Axel innan vi gick på uppehåll och det är bestämt att han ska träna med oss en vecka sedan får vi se hur det känns, säger Olsson.

Asarum befinner sig på en 11:e plats i tabellen med bara två poängs marginal till strecket när klubben i dag gör sin första träning efter uppehållet.

– Självklart är det väl så att Axel är ute efter att få mer speltid och visa upp sig lite mera. Och vi får lite ny injektion in i truppen. Tanken är att han i så fall ska spela med oss säsongen ut. Vi ligger ju där vi ligger i tabellen och behöver bredda truppen men vi har ju egentligen inga ekonomiska muskler så vi måste använda oss av våra kontakter, säger Olsson.

Samtidigt står det klart att Marcus Fransson, som lämnar Nybro IF och flyttar hem till Karlskrona, för tillfället står utan ny klubbadress.

– Fransson vet jag ingenting om. Det är Paul Scott (assisterande tränare) som har koll på honom. Men i nuläget har vi ingen kontakt med Fransson. Sportgruppen träffas nu efter uppehållet också så vi får börja med att se vad de kommer fram till, avslutar Olsson.