KHK rånades på trepoängaren

Tvåmålsskytten André Nordstrand tyckte att Karlskrona HK blev rånat på en given trepoängare.
Jesper Persson lät Kristianstads rån till slut stanna vid en poäng efter att ha satt den avgörande straffen fram till 4–3.
ISHOCKEY • Publicerad 8 oktober 2019
André Nordstrand jublar efter ett av sina två mål i matchen.
André Nordstrand jublar efter ett av sina två mål i matchen.Foto: Staffan Lindbom

Karlskrona HK tryckte gasen i botten från start.

– Jag tycker att vi vara bra i 60 minuter. De snodde segern för oss, säger Nordstrand.

I alla fall bra i 40 minuter, sett till skottstatistiken.

KHK krossade Kristianstad i den första perioden och avlossade inte mindre än 18 skott mot Kristianstads fyra, men trots kanonaden var det Kristianstad som gjorde 0–1 med 29 sekunder kvar av perioden sedan backen Daniel Norbe chansat på offensiv blå och målvakten Arvid Ljung släppt till en tveksam retur.

Kanonaden fortsatte i andra perioden med 22 skott på mål mot Kristianstads sju.

Totalt 40–11 efter två perioder.

– Att vi skapade så mycket, det är sjuka siffror, säger Jesper Persson när han får höra skottstatistiken efter två perioder.

– Man hoppas ju att i alla fall vart tionde skott ska gå in, säger Nordstrand.

Skillnaden den här gången var att Karlskrona fick utdelning.

Först kvitteringen genom Axel Lindström och så två mål av André Nordstrand.

De två målen gör att Nordstrand redan har passerat hela fjolårssäsongens målskörd och det efter bara åtta omgångar.

– Jag fick begränsat med speltid förra säsongen, säger Nordstrand.

KHK gick in i tredje perioden med en 3–1-ledning och såg ut att hålla den distansen ut, men med 3.15 kvar av matchen plockade Kristianstad ut målvakten i ett sista desperat försök att göra match av ett hopplöst utgångsläge.

bild 1/9

I powerplay gjorde Tony Pappila 2–3 med 1.46 kvar.

Ett chockat och vilset Karlskrona HK fick också se förre KHK-spelaren Axel Sundberg kvittera med bara 39 sekunder kvar av matchen.

– Det var lite som att luften gick ur oss där, säger Nordstrand.

– Vi hade gjort en kanonmatch och så slutade det ändå 3–3 efter full det. Det kändes frustrerande, säger Persson.

På något sätt lyckades ändå KHK ta sig samman och rädda sig igenom förlängningen.

– Det var starkt av oss efter deras två mål, säger Persson.

Straffar är som alltid ett lotteri.

William Pethrus satte inte sin straff.

Jesper Persson fick chansen, men tog den inte.

– Jag gjorde mycket rätt och hade öppet mål, men pucken tog i underkant av ribban, säger Persson om sin första straff.

Hugo Leufvenius höll KHK kvar i matchen genom att sätta sin, men när han fick en ny chans så klarade målvakten.

Allt hopp ställdes därför till Jesper Persson som fick en ny chans av tränaren Mats Lusth. Den här gången körde Persson sin andra variant.

– Det kvittar vilken av dem han gör, på träningarna missar han aldrig, säger Nordstrand.

– Jag har de två varianterna och de brukar jag hålla mig till.

Den här gången visade Persson kyla.

– Jag hade bestämt mig för att skjuta.

Och om nu Kristianstad rånade Karlskrona på en poäng så snodde i alla fall Jesper Persson tillbaka extrapoängen.

– Tredje raka segern. Om inte annat så stärker det gruppen och det blir definitivt lättare att gå till träningen med tre segrar i ryggen.

ISHOCKEY, ALLSVENSKAN

Karlskrona HK–Kristianstads IK 4–3 (0–1, 3–0, 0-2, 0–0, 1–0)

Målen: 0–1 (19.31) Malte Sjögren, 1–1 (22.06) Axel Lindström, 2–1 (31.11) André Nordstrand, 3–1 (36.33) André Nordstrand, 3–2 (58.14) Tony Pappila, 3–3 (59.21) Axel Sundberg.

Avgörande straff: 4–3 Jesper Persson.

Publik: 2 300.

Connie NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.