Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Många intresserade av att ta över hotell

Intresset för att ta över Hotel Walhalla är stort.
Konkursförvaltaren tror det kan drivas vidare.
I dag anordnas en visning för en av intressenterna.
Mörrum • Publicerad 28 november 2018
Det är ett stort intresse för att ta över konkursade Hotel Walhalla i Mörrum. Konkursförvaltare Erik M Gabrielsson har mer än tio intressenter.
Det är ett stort intresse för att ta över konkursade Hotel Walhalla i Mörrum. Konkursförvaltare Erik M Gabrielsson har mer än tio intressenter.Foto: Lena Ehring

Det var för drygt två veckor sedan som bolaget Walhallagruppen gick i konkurs. Ägarna Joakim Hedin och Nopparat Praisawan kastade in handsken och deklarerade att de gav upp efter att ha kämpat med verksamheten sedan köpet 2015. Konkursen påverkade Hotel Walhalla i Mörrum och restaurang Dong i Karlshamn.

Konkursförvaltare Erik M Gabrielsson är hoppfull om hotellets framtid. Han har fått in drygt tio intressenter

Annons

– Det är ett jättestort intresse och jag har fått förlänga visningstiden. Det är en visning i dag och vi planerar en nästa vecka. Jag tror vi kan hitta en lösning för hotellet i mitten av december, säger han.

De flesta av intressenterna är från Blekinge, men det finns några utanför länet som också visat ett intresse. Erik M Gabrielsson bedömer att de flesta av dem är intresserade av att driva hotellrörelse eller någon liknande verksamhet.

– Men jag trodde att det skulle vara byggbolag som var intresserade av att bygga om det till lägenheter, säger Erik M Gabrielsson.

För intressenternas del handlar det om att lösa finansieringsfrågan efter ett köp.

– Det är mycket som ska lösas och det är antingen en bank eller ett finansieringsinstitut som får göra det. I dag är det svårare att få fram pengar än det var tidigare, säger Erik M Gabrielsson.

I dag är hotellet stängt. Konkursförvaltaren har sett till att det är bevakning och larm av byggnaden. Uppvärmningen är minimal under tiden som processen med att sälja verksamheten pågår.

När det gäller restaurang Dong i Karlshamn är Erik M Gabrielsson också positiv,

– Jag tror jag ha en lösning där, så verksamheten kan fortsätta.

Peter NybergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons