Krif har kopplat greppet på Piteå

Krif Hockey står med ett steg i kvalserien.
Piteå besegrades med 4–1 inför över 1 000 åskådare i Soft Center Arena i den första playoff-matchen
KALLINGE • Publicerad 14 mars 2018 • Uppdaterad 15 mars 2018
Stundtals var det hett och intensivt mellan Krif och Piteå. Här är det Krif-backen Martin Ekström visar var skåpet ska stå.Foto: Lars Nilsson / Frilansfotograferna

– Vi får vara glada i tio minuter sedan måste vi fokusera på nästa match, sade lagkaptenen Mikael Kurki

Ett tokladdat Krif formligen sköljde över Piteå i den första perioden och gästerna, som av hockeyexperten Lars-Gunnar Jansson beskrivit som ett skridskostarkt lag, hade stora problem med att bara ta sig igenom mittzon.

– Om man inte är laddad så här långt in i säsongen så har man valt fel sport, sade Kurki.

Hemmalaget stängde alla ytor tryckte ned gästerna i egen zon och när Miika Heikkilä styrde in ledningsmålet i powerplay så var det helt logiskt.

Men brott lönar sig som bekant aldrig, i alla fall inte i idrottens värld. När Piteå fick ett numerärt överläge i slutet på den första akten så var det kvitterat. Ett snöpligt slut på perioden för Krif som dominerat stort.

Betydligt jämnare i mittenakten, där Krif kopplade ett målmässigt övertag och hemmalaget gick sedan bara ut och stängde matchen i den tredje perioden.

När Hampus Olsson smällde in 4–1 i krysset efter elva minuter så var det hela över.

Lagkapten Kurki ledde sina styrkor på ett imponerande sätt och det är bara att konstatera att Krif spelar sin bästa hockey just nu när det gäller som mest.

–  Jag tycker ändå att vi kan bättre än så här, vi måste upp ett snäpp till om vi ska vinna en match i Piteå

Vi kan också konstatera att Krifs powerplay-spel återigen blev en avgörande faktor.

Även om det ibland har sett omständligt och långsamt ut så har det gett resultat i matcherna.

– Bäst i alletten, säger tränare Per Ljusteräng efter matchen mot Visby/Roma för ett par veckor sedan.

Två mål på fyra chanser mot Piteå och ni förstår att Ljusteräng hoppade jämfota av glädje i båset.

Lars-Gunnar Jansson, som vi nämnde inledningsvis, har också sagt att Ljusteräng är listig och med en räv bakom varje öra. Han kan ha rätt i det för det såg onekligen ut som att Ljusteräng gjort sin läxa. Piteå fick aldrig chansen att sätta upp farten.

– Jag tycker nog ändå att vi var mest fokuserade på vårt eget spel, men vi glömmer den här matchen nu och laddar för nästa istället, sade Kurki.

Krif har nu kopplat greppet om den här matchserien och skaffat sig en matchboll, men det är Piteå som ska serva.