unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Efter SD-framgångarna – Filip och Fredrik vill gräva bort Skåne

Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.
Fredrik Wikingsson och Filip Hammar.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Programledarparet Filip Hammar och Fredrik Wikingsson är så förfärade över Sverigedemokraternas valframgångar i Skåne att de nu vill "gräva bort" hela regionen från resten av Sverige.

Det sade de i måndagskvällens avsnitt av ”Breaking news". I programmet visade de också en filmsnutt som sades föreställa unga aktivister i färd med att gräva utmed hela Smålandsgränsen.

För Aftonbladet utvecklar Fredrik Wikingsson skämtet och säger att han följt de skånska valresultaten ”med sorg i hjärtat”.

– Det är märkligt med Skåne för varje gång vi är där tycker jag vi träffar fantastiska människor. Vi har alltid varit svaga för skåningar men det här är någon slags kollektiv kollaps därnere, säger han till tidningen.

– Nu ska de grävas bort under en lång mödosam process, tillägger han.

Det nämns inget om hur programledarna tänker om Blekinge. (TT/BLT)