Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Insändare

Svar till A.K: Vi har inte velat, men vi är självkritiska

Vår uppfattning är att handbolls och evenemangsarenan var en bra satsning för att öka attraktiviteten i vår kommun.
Karlskrona • Publicerad 29 mars 2024
Detta är en insändare i Blekinge Läns Tidning. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Vi deltar mer än gärna i arbetet att ta fram ett nytt kulturhus på stortorget” skriver artikelförfattarna.
”Vi deltar mer än gärna i arbetet att ta fram ett nytt kulturhus på stortorget” skriver artikelförfattarna.Foto: Patric Söderström

Hej A-K och tack för din insändare som ger oss möjlighet att besvara sina påståenden.

Vi ställer oss frågande till hur det kan bli just sossarnas och centerns fel att kulturhuset får vänta i minst 10 år till. Det var de styrande partierna som så sent som förra veckan meddelade att de satte hela projektet på paus. Utan att ens ha påbörjat arbetet med den nya styrgruppen för ett nytt kulturhus. Vi har hela tiden varit positivt inställda till att bygga ett nytt kulturhus på stortorget och vi var öppna för att hitta breda lösningar för att stärka den kulturella infrastrukturen i vår kommun.

Annons

Det kan också noteras att vi var i princip i mål med ett färdigt förslag på nytt kulturhus, men eftersom UNESCO och Länsstyrelsen var kritiska så tvingades vi ta ett omtag till. Vi har alltså inte suttit och velat i 10 år som du påstår men självklart är vi självkritiska och önskat att arbetet skulle gått snabbare.

Du nämner den nya handbolls och evenemangsarenan där du klandrar oss för att dragit på kommunen stora kostnader. Gällande saneringsavgifterna så kan vi nämna att de var nödvändiga eftersom vi tvingas ta ansvar för tidigare generationers misstag. Vår uppfattning är att handbolls och evenemangsarenan var en bra satsning för att öka attraktiviteten i vår kommun.

Det finns två stora och väsentliga skillnader på skandalen runt vattenborgen och investeringen i en ny handbollsarena. För det första ägs inte handbollsarenan av en styrande politiker från varken socialdemokraterna eller centerpartiet. Ingen politiker alls för att vara tydlig. För det andra så är det verksamhet och full rulle i handbollsarenan under veckans alla dagar - året runt. Till skillnad från vattenborgen som står helt tom, trots att vi betalar en massa pengar i hyra varje månad.

Med detta sagt vill vi ännu en gång förtydliga att vi mer än gärna deltar i arbetet att ta fram ett nytt kulturhus på stortorget. Men eftersom de styrande nu verkar ha ändrat uppfattning så ligger inte den bollen hos oss.

Sandra Bizzozero (S) och Magnus Larsson (C)

Annons
Annons
Annons
Annons