Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

USA drar sig ur flyktingöverenskommelse

USA har beslutat att dra sig ur en FN-överenskommelse som syftar till att förbättra situationen för migranter och flyktingar. Den amerikanska regeringen säger i ett uttalande att avtalet är "oförenligt" med landets politik och att man meddelat FN:s generalsekreterare António Guterres sitt beslut.(TT)
Publicerad 3 december 2017

USA har beslutat att dra sig ur en FN-överenskommelse som syftar till att förbättra situationen för migranter och flyktingar.

Den amerikanska regeringen säger i ett uttalande att avtalet är "oförenligt" med landets politik och att man meddelat FN:s generalsekreterare António Guterres sitt beslut.

Annons

I september i fjol enades FN:s 193 medlemsländer om en icke-bindande politisk deklaration - New York-deklarationen för flyktingar och migranter - som skulle värna flyktingars rättigheter, hjälpa dem att bosätta sig och underlätta tillgång till jobb och utbildning.

USA:s FN-ambassadör Nikki Haley säger att landet kommer att fortsätta med sitt "generösa" stöd till migranter och flyktingar runt om i världen, men att landets beslut i invandringspolitiska frågor "endast kan fattas av amerikaner".

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons