Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Trumps invigningstal på museum bojkottades

När president Donald Trump invigningstalade på ett museum som skildrar medborgarrättskampen i den amerikanska södern bojkottades ceremonin av flera svarta ledare. Trump hade bjudits in av delstaten Mississippis republikanske guvernör till invigningen av Mississippis Civil Rights Museum i Jackson.(TT)
Publicerad 9 december 2017

När president Donald Trump invigningstalade på ett museum som skildrar medborgarrättskampen i den amerikanska södern bojkottades ceremonin av flera svarta ledare.

Trump hade bjudits in av delstaten Mississippis republikanske guvernör till invigningen av Mississippis Civil Rights Museum i Jackson. Presidentens närvaro har setts som en provokation av många av dem som kämpade för svartas lika rättigheter i sydstaterna.

Annons

Den demokratiske kongressledamoten John Lewis, som även bojkottade Trumps installation i januari, har kallat presidentens "närvaro och skadliga politik en förolämpning mot de människor som skildras" på museet.

Trump nämnde inte bojkotten i sitt tal. Han underströk hur museet visar "förtrycket, grymheten och orättvisan" som afroamerikanerna utsattes för.

Mindre demonstrationer hölls utanför museet under invigningen, som också bojkottades av stadens borgmästare och ordföranden i medborgarrättsrörelsen.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons