Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tros ha filmat sin egen dödsfärd

Två unga människor dog i en bilkrasch i Esbo nära Helsingfors på torsdagsmorgonen. Kort efteråt framkom att en av personerna i bilen tycks ha filmat vansinnesfärden - och direktsänt den via ett videoforum på internet. De som omkom var en man och en kvinna i 20-årsåldern.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

Två unga människor dog i en bilkrasch i Esbo nära Helsingfors på torsdagsmorgonen. Kort efteråt framkom att en av personerna i bilen tycks ha filmat vansinnesfärden - och direktsänt den via ett videoforum på internet.

De som omkom var en man och en kvinna i 20-årsåldern. Båda satt i bilen enligt finländsk polis. Om det också var deras farliga färd på olycksvägen som kunde följas i direktsändning ska nu undersökas av en haverikommission som synar trafikolyckor, skriver tidningen Ilta-Lehti.

Annons

Filmen visar en man som kör och en kvinna som håller i kameran. Av ljudet framgår att kvinnan försöker få mannen att inte köra så fort.

Enligt poliskommissarie Ilkka Kantola går det inte av bilderna att avgöra bilens hastighet.

Platsen där bilen kom av vägen vid torsdagsmorgonens olycka ses inte heller. Kraschen var så kraftig att båda personerna slungades ut ur bilen, uppger Kantola.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons