Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Student ersätts efter terrorjakt

Den 21-årige studenten läste en bok om terror på morgontåget mot Köpenhamn i augusti förra året. Dessutom verkade han väldigt nervös. En kvinnlig medpassagerare fattade misstankar och kontaktade polisen.(TT)
Publicerad 8 juli 2015

Den 21-årige studenten läste en bok om terror på morgontåget mot Köpenhamn i augusti förra året. Dessutom verkade han väldigt nervös. En kvinnlig medpassagerare fattade misstankar och kontaktade polisen. Vad hon inte visste var att Alisiv Ceran bara var orolig över den stundande tentan i amerikansk säkerhetspolitik.

Danska polisen tog tipset på största allvar. Tungt beväpnade styrkor patrullerade på Köpenhamns gator efter en misstänkt terrorist, och det släpptes övervakningsbilder från tågstationen. När tentan var skriven, flera timmar senare, var telefonen full av meddelanden och 21-åringen förstod vad som höll på att hända. Han gömde sig på toaletten medan han ringde polisen.

Annons

Han begärde först 75 000 kronor men får nu 35 000 danska kronor i ersättning från den danska staten för den kränkning som exponeringen innebar, skriver tidningen bt.dk.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons