Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Shafiq i egyptisk tv - inte kidnappad

Egyptens tidigare premiärminister Ahmed Shafiq hördes inte av och tycktes försvunnen dagen efter att han återkommit till Kairo. Men på kvällen framträdde Shafiq i tv och hävdade att han inte har varit borta mot sin vilja - något som uppenbarligen hans familj befarat.(TT)
Publicerad 3 december 2017
””

Den tidigare premiärministern förnekade också i intervjun att han skulle ha kidnappats.

Träffat sin advokat

Annons

Shafiq hämtades av myndigheter i sin bostad i Förenade arabemiraten i lördags och skickades till Kairo - bara några dagar efter han berättat att han avser utmana Egyptens president Abd al-Fattah al-Sisi i valet nästa år.

””

På kvällen meddelade Shafiqs advokat också på sin Facebooksida att hon hade träffat honom på ett hotell i den egyptiska huvudstaden och att han verkade må bra.

I exil sedan 2012

"Jag hade ett möte med Shafiq för en timme sedan i ett av hotellen i Nya Kairo (ett distrikt i Kairo) och förhörde mig om hans hälsa. Han bekräftade att hans hälsa var god och att han inte var föremål för någon utredning", skriver advokaten Dina Adly utan att specificera vilket hotell de träffades på.

Ahmed Shafiq har levt i exil i Förenade arabemiraten sedan 2012. Han var premiärminister under den störtade egyptiske presidenten Hosni Mubarak och förlorade valet mot Muslimska brödraskapets kandidat Muhammad Mursi 2012. Efter förlusten bildade han ett politiskt parti som han lett från utlandet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons