Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Senaten röstade ja till Trumps skatteförslag

Den amerikanska senaten har röstat ja till Republikanernas förslag till en omfattande skatteomläggning. Förslaget har tidigare godkänts av senatens budgetutskott och ska nu jämkas samman med det förslag som godkänts av representanthuset.(TT)
Publicerad 2 december 2017

Förslaget röstades igenom med 51 röster mot 49 och innehåller bland annat kraftigt sänkta bolagsskatter och vissa skattelättnader för privatpersoner. Förändringarna, om de går igenom, innebär den största omläggningen av USA:s skattesystem sedan 80-talet. De har av president Donald Trump beskrivits som "de största skattesänkningarna i vårt lands historia".

"Massiva skattesänkningar"

Annons

"Vi är ett steg närmare att leverera MASSIVA skattesänkningar för arbetande familjer runt om i USA. Särskilt tack till @SenateMajLdr Mitch McConnell och ordförande @SenOrrinHatch för att ni baxat vårt lagförslag genom senaten. Ser fram emot att skriva under den slutgiltiga lagen före jul!" skriver Trump i ett inlägg på Twitter.

Demokraterna anser att förändringarna är detsamma som att ge bort pengar till företag och rika och sedan skicka notan till skattebetalarna.

Första framgången

Skulle förändringarna i skattesystemet gå igenom vore det Trumps första stora lagstiftningsframgång sedan han tillträdde som president. Först måste dock det av senaten godkända förslaget slås ihop med det som redan godkänts av representanthuset, underhuset i den amerikanska kongressen.

Nästa vecka väntas samtal mellan ledamöter i kongressens två kammare. Om de enas om ett gemensamt förslag ska det godkännas av båda instanser innan det skickas till presidenten för godkännande.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons