GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ryssland varnar för kapprustning i rymden

USA:s planer på ett rymdbaserat missilförsvarssystem kommer att leda till en militär kapprustning ovan atmosfären, varnar Ryssland.(TT)
Publicerad 18 januari 2019

USA:s planer på ett rymdbaserat missilförsvarssystem kommer att leda till en militär kapprustning ovan atmosfären, varnar Ryssland.

Enligt de amerikanska planerna, som presenterades av president Donald Trump på torsdagen, ska landet i första hand utveckla ett satellitburet system för att upptäcka fientliga robotar och i andra hand utforska möjligheterna till ett system för att skjuta ned robotar.

Som Ryssland ser det skapar USA förutsättningar för att kunna avfyra robotar från rymden.

””

Enligt det internationella rymdfördraget från 1967 får inget land placera massförstörelsevapen i rymden. Andra himlakroppar, som till exempel månen, får endast nyttjas i fredliga syften. Avtalet hindrar dock inte placering av konventionella vapen i omloppsbana.

TT