Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Ryska räder mot scientologikyrkan

Den ryska säkerhetstjänsten FSB har genomfört flera räder mot scientologikyrkan i S:t Petersburg. Lokaler som tillhör rörelsen har sökts igenom. Husrannsakningar har även genomförts i bostäder som tillhör medlemmar i scientologikyrkan.(TT)
Publicerad 6 juni 2017

Den ryska säkerhetstjänsten FSB har genomfört flera räder mot scientologikyrkan i S:t Petersburg. Lokaler som tillhör rörelsen har sökts igenom. Husrannsakningar har även genomförts i bostäder som tillhör medlemmar i scientologikyrkan.

Kyrkan utreds för hatbrott, olaglig affärsverksamhet och för att organisera en extremistgrupp.

Annons

Rysslands högsta domstol beordrade 2016 att scientologikyrkan i Moskva skulle stängas. Justitiedepartementet har även förklarat en rad av rörelsens publikationer som extremistiska och definierar scientologerna som en sekt.

Scientologikyrkan grundades i USA 1954 av science fiction-författaren L Ron Hubbard och fick religionsstatus där 1993. Rörelsen har funnits i Ryssland sedan 1994.

Tillslagen mot scientologerna kommer bara månader efter det att högsta domstolen i april beslutade att förbjuda Jehovas vittnen i landet och att den kristna rörelsens egendom skulle beslagtas.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons