Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Misstänkt bomb troligen inte funktionell

Den misstänkta bomb som hittades på en julmarknad i tyska Potsdam i fredags kunde förmodligen inte explodera, rapporterar tidningen Der Tagesspiegel, med hänvisning till delstaten Brandenburgs inrikesminister Karl-Heinz Schröter.(TT)
Publicerad 2 december 2017

Den misstänkta bomb som hittades på en julmarknad i tyska Potsdam i fredags kunde förmodligen inte explodera, rapporterar tidningen Der Tagesspiegel, med hänvisning till delstaten Brandenburgs inrikesminister Karl-Heinz Schröter.

Det cylinderformade paketet lämnades in av en budfirma på ett apotek i anslutning till marknaden i Potsdam, som ligger strax utanför Berlin. När en medarbetare på apoteket öppnade paketet såg han "konstiga kablar" som stack ut, varpå han sprang ut med paketet på gatan och larmade polisen, som spärrade av området.

Annons

Efter att ha desarmerat den misstänkta bomben konstaterades att paketet innehöll hundratals spikar, batterier, kablar och någon form av smällare. Saken utreds nu av kriminalpolisen.

I veckan slog mängder av julmarknader upp dörrarna runt om i Tyskland. Polisen är på helspänn efter attentatet mot en marknad i Berlin i december förra året, då tunisiern Anis Amri körde ihjäl tolv människor med en kapad lastbil.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons