Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Sjuttonåring miste livet i protesterna

En 17-årig pojke blev det 66:e dödsoffret i de långdragna regeringsprotesterna i Venezuela. Landets militärchef går ut och uppmanar sina styrkor att inte skada demonstranter. Varningen kommer efter lång tid av våldsamma sammandrabbningar mellan demonstranter och säkerhetsstyrkor.(TT)
Publicerad 8 juni 2017

Varningen kommer efter lång tid av våldsamma sammandrabbningar mellan demonstranter och säkerhetsstyrkor. Den som agerar oprofessionellt ska ställas till svars, säger militärchef Vladimir Padrino López, tillika landets försvarsminister.

Det finns flera versioner kring hur det gick till när den 17-årige pojken miste livet i östra Caracas. Regeringen säger att det var en hemmagjord sprängladdning som exploderade i hans händer. Oppositionella säger däremot att han dödades när en tårgasbehållare kastades rakt på honom. En utredning har inletts kring vad som egentligen hände.

Annons

Bland de 66 personer som har dött finns anhängare både till oppositionen och till regeringen. Båda sidor skyller våldet på motståndarna. Även vanligt folk på gatan och medlemmar ur säkerhetsstyrkorna har dödats och skadats.

Protesterna mot president Nicolás Maduro har pågått i över två månader. Demonstranterna vill se ett tidigarelagt presidentval för att få bort Maduro från makten. Han beskylls för landets svåra ekonomiska kris.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons