Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kritik mot Sessions efter utfrågningen

Justitieminister Jeff Sessions får kritik för att han inte svarade på underrättelseutskotts samtliga frågor. Kritikerna menar att han slingrade sig med hänvisning till departementets regler om att topprådgivare inte måste kommentera privata samtal med presidenten.(TT)
Publicerad 14 juni 2017

Sessions ville under utfrågningen av den amerikanska senatens underrättelseutskotts inte berätta något om sina konversationer med Donald Trump. Sessions hänvisade till en lång juridisk och politisk tradition som innebär att privata samtal mellan presidenten och hans topprådgivare ofta kan hållas från allmänheten.

Juridiska experter tvistar om justitieministern använde departementets regler och hänvisade till presidentens "konstitutionella rättigheter" på ett korrekt sätt, rapporterar The Washington Post. Gjorde han det med goda intentioner, eller bara för att undvika frågor han inte ville svara på?

Annons

Flera politiska motståndare kritiserar Sessions för att han inte svarade på utskottets frågor, särskilt då de inte handlade om hemligstämplat material eller pågående utredningar.

Den demokratiske senatorn Martin Heinrich säger till tidningen att han tycker att Sessions resonemang för att inte svara var felaktigt.

Den oberoende senatorn Angus King säger att Sessions var felaktigt "selektiv" i det han avslöjade.

Under utfrågningen på tisdagen tillbakavisade Sessions att han på något sätt skulle ha varit inblandad i några utländska försök att blanda sig i valkampanjen.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons