Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Kreml: Nordkorea vill ha dialog med USA

Nordkorea söker direkt dialog med USA om sitt kärnvapenprogram och Moskva är redo att hjälpa till, säger Rysslands vice utrikesminister Igor Morgulov till nyhetsbyrån Ria.(TT)
Publicerad 5 december 2017

Ryssland har sina kommunikationskanaler öppna till Nordkorea och är redo att släppa lös sitt inflytande på Pyongyang, säger Morgulov. Krisen kring Nordkoreas kärnvapenprovsprängningar, provskjutningar av robotar och ordkriget med USA har ökat risken för krig avsevärt, enligt Morgulov.

Han säger att Moskva har en medlande roll att spela mellan Pyongyang och Washington på grund av gamla upparbetade kontakter med Nordkorea.

Annons

Katina Adams, talesperson för amerikanska utrikesdepartementet, säger att USA vill ha en fredlig diplomatisk lösning men att Nordkorea genom sina handlingar visat att landet inte vill ha förhandlingar.

Utrikesdepartementet i Washington säger också att Jeffrey Feltman, FN:s ansvarige för politiska frågor, som är i Nordkorea på regimens inbjudan inte bär med sig något budskap från den amerikanska regeringen.

I Pyongyang ska amerikanen Feltman, enligt FN-talespersonen Stéphane Dujarric, träffa Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho, en viceminister, diplomater samt FN-personal och diskutera frågor av "ömsesidigt intresse".

TT

Annons
Annons
Annons
Annons