Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Krav om Trumps finansiella uppgifter

Enligt uppgifter har åklagare i den stora ryssutredningen i USA ställt rättsliga krav på att Donald Trumps bank ska lämna ut finansiella uppgifter, men enligt Vita huset är inte presidenten direkt berörd.(TT)
Publicerad 6 december 2017

Enligt uppgifter har åklagare i den stora ryssutredningen i USA ställt rättsliga krav på att Donald Trumps bank ska lämna ut finansiella uppgifter, men enligt Vita huset är inte presidenten direkt berörd.

Två källor med insyn i ärendet uppger för AFP att Deutsche Bank har mottagit ett rättsligt krav från den särskilde åklagaren Robert Muellers utredningsgrupp. Den tyska storbanken ska redan ha börjat lämna ut uppgifter.

Annons

Uppgifterna kom inledningsvis från den tyska tidningen Handelsblatt, som skriver att banken krävts på finansiell information om Trump och familjemedlemmar.

Men Vita husets talesperson Sarah Sanders säger att det är helt fel, liksom Trumps advokat Jay Sekulow.

En AFP-källa säger att det snarare handlar om ett rättsligt krav som härrör till Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort.

Deutsche Bank lämnar inga kommentarer.

I en intervju med The New York Times i somras fick presidenten frågan om Mueller skulle passera en gräns om han började undersöka Trumps finanser.

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons