Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Greenpeace välkomnar FN:s miljöresolution

Greenpeace välkomnar FN-resolutionen som bland annat syftar till att eliminera plastföroreningar i haven, men miljöorganisationen betonar att besluten nu måste genomföras. "Medan ledarna pratar, fortsätter flodvågen av plast, kemikalier och luftföroreningar att växa.(TT)
Publicerad 7 december 2017

"Medan ledarna pratar, fortsätter flodvågen av plast, kemikalier och luftföroreningar att växa. De beslut som fattas här måste genomföras och påskyndas om vi ska kunna återställa vår planet", säger Greenpeace-företrädaren Cheng Qian i ett uttalande.

I början av december samlades över 4 000 ledare i Nairobi i Kenya för den tredje stora miljökonferensen anordnad av FN:s miljöprogram Unep.

Annons

På onsdagen undertecknades resolutionen som inkluderar icke bindande åtaganden för att bland annat förbjuda plastpåsar, förhindra luftföroreningar och främja grön kollektivtrafik. Förhoppningen är att resolutionen ska bana väg till ett juridiskt bindande fördrag.

””

Åtta miljoner ton plast - flaskor, förpackningar och annat avfall - dumpas i haven varje år. Det dödar marint liv och tar sig in i kretsloppet. Om nuvarande föroreningshastighet fortsätter kommer det enligt Unep att finnas mer plast än fisk i haven år 2050.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons