Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Saakasjvili fritagen ur polisbil i Kiev

Den före detta georgiske presidenten Micheil Saakasjvili har fritagits av anhängare efter att ha gripits av polis i Ukraina. Enligt nyhetsbyrån Reuters lyckades anhängarna slita ut Saakasjvili ur en polisbuss på gatan i Kiev.(TT)
Publicerad 5 december 2017

Den före detta georgiske presidenten Micheil Saakasjvili har fritagits av anhängare efter att ha gripits av polis i Ukraina.

Enligt nyhetsbyrån Reuters lyckades anhängarna slita ut Saakasjvili ur en polisbuss på gatan i Kiev.

Annons

Tidigare hade han gripits av maskerad polis i en lägenhet i den ukrainska huvudstaden.

Tumult utbröt redan då, i samband med tillslaget mot lägenheten där Saakasjvili greps, när anhängare till hans politiska rörelse i Ukraina försökte hejda polisfordonet.

Saakasjvili var i samband med den så kallade Majdanrevolten i Ukraina 2014 en anhängare till Petro Porosjenko, som efter revolten valdes till president i landet.

Sedan dess har Saakasjvili dock blivit en av Porosjenkos hårdaste kritiker. Så sent som i helgen organiserade hans ukrainska parti ett protestmöte i Kiev där det enligt lokala medier framfördes krav på riksrätt mot presidenten och upprättandet av en specialdomstol för korruptionsmål.

Saakasjvili är sedan tidigare begärd utlämnad av Georgien, där han anklagats för korruption och omfattande förskingring av offentliga medel.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons