1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Facebook: 30 miljoner drabbade av läcka

Facebook bekräftar nu att runt 30 miljoner konton drabbades av dataintrånget i september. Hackarna lyckades då stjäla uppgifter om 29 miljoner användare. När Facebook förra månaden hackades stals information om namn och kontaktuppgifter från 29 miljoner användare.(TT)
Publicerad 12 oktober 2018

När Facebook förra månaden hackades stals information om namn och kontaktuppgifter från 29 miljoner användare. Sammanlagt hackades 30 miljoner konton. Det bekräftar Facebook som ger mer information om vad som beskrivs som bolagets största säkerhetsläcka hittills.

Av de som fått uppgifter läckta har 15 miljoner fått både namn och kontaktuppgifter i form av telefonnummer eller mejl, eller både och, beroende på vad som angetts i profilen.

För ytterligare 14 miljoner ska hackare ha kommit åt andra detaljer som bland annat användarnamn, kön, språk, religion, hemort, från vilken enhet användaren loggade in på Facebook, arbete och de tio senaste platserna som användaren checkat in på eller taggats vid.

Enligt Reuters har företaget lovat att skicka meddelanden till de användare som berörts av intrånget och förklara vilken information hackarna haft tillgång till och vad de kan göra för att skydda sig.

Hackarna hade använt möjligheten i Facebook att se sin "sida" som någon utifrån. När de väl lyckats komma över nycklar till konton kunde de komma in i dem och kontrollera dem.

””

Han avstår från att svara på frågor om vilka som kan tänkas ligga bakom intrånget och hänvisar till företagets policy, som tidigare meddelats i ett uttalande, att det samarbetar med FBI, som utreder händelsen och att de av FBI ombetts att inte diskutera vem eller vilka som kan ligga bakom attacken.

Inte heller ville han säga något om vilka motiv hackarna haft för att bryta sig in.

””

TT