Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

"Covfefe" kan bli ny lag i USA

President Donald Trumps svårförstådda tweet med ordet "covfefe" ledde till vilda spekulationer, hån och skratt världen över. Nu lägger Illinoisdemokraten Mike Quigley fram lagförslaget "Covfefe Act" som förordar att den - och andra tweets - bevaras för eftervärlden som offentliga uttalanden.(TT)
Publicerad 13 juni 2017

President Donald Trumps svårförstådda tweet med ordet "covfefe" ledde till vilda spekulationer, hån och skratt världen över. Nu lägger Illinoisdemokraten Mike Quigley fram lagförslaget "Covfefe Act" som förordar att den - och andra tweets - bevaras för eftervärlden som offentliga uttalanden.

””

Quigley vill att "Covfefe Act" blir ett tillägg till den lag som föreskriver att en presidents handlingar arkiveras. Om så sker kommer det att innebära att Donald Trumps utspel i sociala medier bevaras av motsvarande riksarkivet National Archives i Washington DC.

Annons

Trumps uppenbart ofärdiga tweet i slutet av maj löd "Despite the constant negative press covfefe" (Trots den konstant negativa press covfefe). Några timmar senare raderade han den.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons