Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Bilder visar att robot kan nå hela USA

Bildmaterial som Nordkorea släppt efter det senaste robottestet visar att landet ser ut att vara kapabelt att nå hela USA med kärnvapen. Men diktaturen har fortfarande några tekniska problem att lösa, enligt experter.(TT)
Publicerad 1 december 2017

Roboten av typen Hwasong-15, som Nordkorea avfyrade tidigare i veckan, är en ny typ av interkontinental ballistisk robot, som kan flyga över 1 300 mil, enligt en talesperson för Sydkoreas försvarsdepartement.

Enligt Nordkorea testade landet en ny robot som kan nå hela det amerikanska fastlandet. Efter att diktaturen släppt videomaterial och fotografier som visar det senaste robottestet, säger experter att det verkar som om Nordkoreas påstående stämmer. Landet ser ut att vara kapabelt att skjuta kärnvapen och nå hela USA. Nordkorea bedöms bara vara två eller tre tester från att vara redo för krig.

Annons

Sydkoreas president Moon Jae-In sade i ett telefonsamtal till USA:s president Donald Trump att testet är diktaturens mest avancerade hittills, men att det fortfarande finns några tekniska problem att lösa.

Sydkorea tror nu att Nordkorea med Kim Jong-Un i spetsen kommer att ta en paus i sitt provocerande beteende, efter det framgångsrika testet där det visat musklerna för omvärlden. Diktatorn beskriver testet som ett "genombrott" och förklarade att Nordkorea nu är en kärnvapenmakt.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons