Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Är du för eller emot Hawaiipizzan?

Debattvågorna om Hawaiipizzans existensberättigande går åter höga på nätet, efter beskedet att grek-kanadensaren som sägs ha uppfunnit rätten är död. Ananaspizzan har till och med fått toppolitiker att ta ställning.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

Sam Panopoulos avled på sjukhus i Ontario i torsdags, meddelar släkten enligt nordamerikanska medier. Han blev 83 år gammal.

Världens första pizza med ananas på sade han sig ha serverat på Satellite Restaurant i Chatham, Ontario, 1962, efter att helt enkelt ha blivit nyfiken på hur den inlagda frukten skulle fungera ihop med den italienska klassikern.

Annons

"En av den moderna historiens mest splittrande figurer har dött", skriver Twitter-användaren Persian Rose - ett av de snällare exemplen på hur ananaspizzans fiender har reagerat på nätet.

Att Panopoulos ensam kan ta åt sig äran för Hawaiin är inte helt oomstritt. Men i våras fick han stöd av Kanadas premiärminister Justin Trudeau, som twittrade att han tillhör #teampineapple och att Hawaiipizzan är en "delikat skapelse från sydvästra Ontario".

Utspelet kom sedan Islands president Gudni Johannessonâ?? på ett möte sagt till skolelever och studenter att han är starkt emot maträtten.

””
””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons