Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Wester tvåa i big air

Freeskiingåkaren Oscar Wester firade sin OS-plats i slopestyle med att ta en pallplats och bli tvåa i big air i Mönchengladbach. Wester var drygt två poäng efter Christian Nummedal, Norge, som tog hem segern.(TT)
Publicerad 1 december 2017

Freeskiingåkaren Oscar Wester firade sin OS-plats i slopestyle med att ta en pallplats och bli tvåa i big air i Mönchengladbach. Wester var drygt två poäng efter Christian Nummedal, Norge, som tog hem segern.

"Jag är jättenöjd att jag satte alla mina trick och att det räckte till en andraplats", säger han enligt ett pressmeddelande.

Annons

Den 22-årige Wester fick en OS-biljett i slopestyle av Sveriges olympiska kommitté (SOK) i torsdags. Då blev också hans landslagskompis Jennie-Lee Burmansson uttagen och blir som 15-åring Sveriges yngsta vinterolympier genom tiderna.

Wester var bäst i kvalet och ledde fram till den sista omgången av finalen då Nummedal tog sig förbi efter en lyckad trippel.

Oscar Wester var enda svensk i finalen då kvintetten Oliwer Magnusson, Hugo Burvall, Emil Granbom, Pontus Nordström och Maximilian Selbekk alla slogs ut i kvalet.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons