Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Twister Bi skrällde i Oslo Grand Prix

Jublet på Bjerke-banan steg enormt när hemmafavoriten Lionel tog över ledningen i sista kurvan i Oslo Grand Prix. Men några hundra meter senare blev det knäppt tyst när storskrällen Twister Bi och Christoffer Eriksson passerade på upploppet. - Absolut min största seger i karriären, sade segerkusken.(TT)
Publicerad 11 juni 2017

Det var inte särskilt många som trodde att Twister Bi skulle kunna vinna Norges största travlopp med 1,5 miljoner kronor i förstapris. Han är ju bara fem år och fortfarande orutinerad i internationell tuff konkurrens. Han var också minst spelad och delade ut 23,96 i odds.

Men tränaren Jerry Riordan har alltid haft höga tankar om sin häst. Halmstadstränaren har matchat rätt så tufft i år och varit med i både Finlandia-loppet i Helsingfors och Elitloppet på Solvalla. Allt för att ge Twister Bi erfarenhet.

””
Annons

"Har hög kapacitet"

Lionel, som tränas av Daniel Redén, kördes fram utvändigt ledaren av Göran Antonsen efter 700 meter. Ekipaget vann senast Olympiatravet på Åby och var den stora hemmafavoriten. I sista kurvan pressade de hårt på Dante Boko, körd av Adrian Kolgjini, och övertog ledningen.

””

Lionel fullföljde starkt som tvåa efter ett tufft lopp. Hästen lämnar nu Solvallatränaren Daniel Redéns gård i Örsundsbro och går hem till ägaren Göran Antonsen i Mysen, nära den svenska gränsen. Lionel var trea i Prix dâ??Amerique i år och Antonsen har redan siktet inställt på en bättre placering nästa vinter.

Helst med Örjan Kihlström som kusk.

Ohlsson arg på Verbeeck

De svensktränade hästarna DDâ??s Hitman (Ulf Ohlsson) och Cruzado dela Noche (Per Linderoth) blev störda till galopp efter 400 meter. Belgiske kusken Jos Verbeeck, bakom Aubrion du Gers, körde rakt ner på DDâ??s Hitman.

””

Verbeeck dömdes till tre dagars avstängning och att betala böter på 15 000 kronor.

TT

Annons
Annons
Annons
Annons