Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Tillbaka i rätt spår efter katastrofår

Utbrändhet, glutenintolerans, knäskada och problem med bihålorna. Emil Johanssons senaste år har varit . . . sådär. Nu är han tillbaka i världscupen. - Förra året var bara en katastrof, säger 26-åringen inför lördagens sprint i Lillehammer.(TT)
Publicerad 1 december 2017

Det såg så bra ut när Emil Johansson tog sina första stavtag i världscupen. I sitt andra världscuplopp, hans senaste, var han en hårsmån från att gå vidare från sprintkvalet.

Sedan gick det mesta fel. Under början av 2016 började han kombinera halvtidsjobb med skidåkningen. Det fungerade fram till hösten.

””
””
Annons

Tränat på motionsnivå

Helt utrett är det inte, men själv är han ganska säker på vad som slog ut honom.

””

Att han i Lillehammer gör comeback i världscupen beror på hans insats i Sverigepremiären för två helger sedan. I Gällivare slog han ut världsåkare som Rysslands Sergej Ustiugov, och tog sig så när hela vägen till final i sprint.

Två operationer

””

Egentligen, säger han, ska han inte kunna konkurrera på den här nivån med tanke på hur dåligt han har tränat. Tidigare i år har han dessutom genomgått två operationer: dels av bihålorna för att få bukt med utdragna förkylningar, dels av en meniskskada. Trots en allt annan än optimal uppladdning, säger han inför lördagens lopp:

””

TT

Annons
Annons
Annons
Annons